De ideale plaatsing in huis voor de tv

De ideale plaatsing in huis voor de tv

Als jij dol bent op het kijken van tv, films en series ben je waarschijnlijk enthousiast gebruiker van streamingdiensten als canalplus.nl. Wil jij je kijkervaring nog meer verbeteren? De plaatsing van je tv in huis bepaalt voor een groot deel het kijkplezier. We helpen je in dit artikel op weg met het vinden van de juiste plaats voor de tv bij jou in huis.

Waar is het licht het best?

Wanneer het zonlicht op je tv-scherm valt zie je helemaal niets meer, zeker niet wanneer je wat meer duistere films aan het kijken bent. Zoek daarom een plek in de ruimte waar nauwelijks tot geen zonlicht naar binnen valt. Als je klein woont is dit vaak een uitdaging. Daarom is het in dat geval een goed idee om te investeren in goede gordijnen of rolluiken.

De inrichting van de zithoek

Zeker als je met meer mensen woont kan het best een uitdaging zijn om de zithoek zo in te richten dat iedereen de tv goed kan zien. Een tv met een draaibare tv-beugel is daarom ideaal, zodat je deze iedere avond opnieuw naar ieders wens kan afstellen. Neem het aantal inches van je tv en vermenigvuldig dit met vijf. Voor de ideale kijkervaring moet de tv zoveel centimeter van de zithoek afstaan. Als je een niet al te grote woonkamer hebt, is het dus ook geen goed idee om een joekel van een tv aan te schaffen.

De hoogte van de tv

Hoe hoog je de tv moet ophangen hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeuren en van de grootte van je tv. Meestal is het het beste om het midden van je scherm op ooghoogte te plaatsen. Hoe groter het scherm, hoe groter het risico dat je tijdens het kijken je nek op een akelige manier moet buigen. Daarom is het raadzaam om bij tv’s van 65 inch of groter een goede draaibare en kantelbare tv-beugel aan te schaffen. Probeer de tv zo te hangen dat iedereen in het gezin kan blijven kijken zonder een nekfractuur aan over te houden

Over Canal+

CANAL+ is dé streamingdienst voor het onbeperkt streamen van duizenden awardwinning films en Europese series. Van CANAL+ Originals tot bijzondere exclusieve titels met een Europese focus. In de app heb je ook 24/7 toegang tot de zender CANAL+ Action. CANAL+ heeft ook een uitgebreid abonnement. Hiermee heb je behalve CANAL+ films en series, meer dan 75 tv-zenders én ESPN Compleet.

Related posts