Een kijkje in de interieurwereld: de trends van 2025

interieurtrends van 2025

Het jaar 2024 is nog niet voorbij, maar interieurstylisten kijken nu al vooruit op het volgende jaar en de opkomende trends. Duurzaamheid is alsnog niet weg te denken uit het 2025 beeld en vanuit dit jaar nemen we ook gedurfde kleuren en innovatieve meubels mee. Doe meer inspiratie op voor je woning met deze voorspelde trends van volgend jaar!

Cultuur en verbondenheid

In een globaliserende wereld is het niet zo gek dat culturen onlosmakelijk verbonden raken met elkaar. Deze 'etno' trend wordt voorspeld door experts als een stijl die warm oogt en verbondenheid tussen verschillende culturen aantoont. Het interieur wordt gezien als een verhaal van diverse materialen en etnische elementen die ook traditionele vakmanschap waarderen. Denk hierbij aan een kleurenpalet van warme rood- en oranje tinten, gecombineerd met beige en khaki accenten. Houten, organische meubels die robuust ogen behoren ook tot dit plaatje. Natuurlijke materialen zoals bamboe of leer zijn ook onmisbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van leren volero vloerkleden, gepaard met een rieten stoel?

Schoon en soft

In 2025 gaan we ook voor de ‘clean girl aesthetic’, maar dan met wereldlijke invloeden, voornamelijk uit Japans en Scandinavië. Denk hierbij aan een neutraal kleurenpalet dat voornamelijk uit bruine en witte tinten bestaat, in combinatie met zachte pastelkleuren. De stijl is ook kenmerkbaar voor zijn combinatie van eenvoud en functionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan meubels in organische vormen of multifunctionele kasten. Daarnaast komt ook hier de liefde voor natuurlijke materialen naar voren, zoals strakke houten vloeren, planken of stoelen. Minimalisme staat hier ook centraal: meer is juist minder, dus wees niet bang om onnodige accessoires juist weg te laten!

Vintage en eclectisch

Voor de mensen die een beetje meer pit willen in hun interieur is er de speelse, vintage en eclectische interieur trend. Dit is voor de echte durfals onder ons: alles wordt hier niet op elkaar afgestemd. Een mix van kleuren, zoals wijnrood, olijfgroen en okergeel, gecombineerd met bijzondere materialen (messing en velours) passen perfect bij deze stijl. We zien hier ook uitbundige vloerkleden en verschillende patronen op de muren en zelfs het plafond. Het idee is om hiermee een warm en sfeervolle stulpje te creëren. Daarnaast heeft deze interieurstijl ook meer een maximalistische ondertoon: denk bijvoorbeeld aan grote vintage lampen of retro spiegels in de badkamer.

Over Volero

Volero is opgericht door Joost en Erwin. Samen met hun team halen ze de fysieke showroom(s) die je gewend bent, online. Je kunt dus terecht voor de collectie op de website of neem gerust een kijkje in Amsterdam of Lekkerkerk!