5 Musthaves voor een budgetvriendelijke tuin

Ik deel graag mijn 5 musthaves voor een gezellige tuin, want een tuin aankleden zorgt er eigenlijk voor dat je van je tuin een verlengde van binnen maakt. Vaak doen we dit wel een beetje in dezelfde stijl of tinten die we in huis hebben. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, of misschien wel een dakterras of balkon deze 5 musthaves zorgen er wat mij betreft voor dat je jouw tuin gezellig maakt. En als je het goed doet hoeft dit niet veel te kosten!

Een fijne zitplek

Een fijne zitplek, deze kun je budgetvriendelijk houden door het gebruik van pallets. Eigenlijk zien we deze trend al jaren, maar graag vernoem ik hem toch nog even. Het is namelijk zoveel voordeliger dan een loungebank kopen. Pallets kun je vaak vinden via marktplaats of een boer. Het handige is ook dat deze oplossing eigenlijk geschikt is voor elk type tuin of balkon.

Potten met planten of bloemen

Potten met planten en bloemen horen bij een tuin. Wie het goed doet laat zijn planten vaak overwinteren. Dit is natuurlijk het beste voor je budget. Eenjarige planten kun je niet overleven, ga daarom voor meerjarige planten. Ook deze zijn er te vinden in kleurrijke varianten. De potten zijn vaak vrij prijzig. Wel koop je vaak leuke kunststof potten voor een klein prijsje. Of maak er een DIY van en verf goedkopere terracotta potten in je favoriete tinten.

Kunststof bloempot en het tafeltje scoorde ik bij de kringloop, ook het buitenkleed was erg voordelig!

Buitenkleed

Met een buitenkleed creëer je meteen een knusse zithoek. Buitenkleden zijn er in allerlei prijscatergorieën te vinden. Wie het internet goed afgespeurd vind de leukste buitenkleden voor een fijn prijsje!

Buitenposter

Wanddecoratie doet het niet alleen binnen goed, maar ook in de tuin zorgt het voor een mooie doorbreking van de schutting of muur. Het handige is dat je een echte buitenposter ‘s winters gewoon lekker kan laten hangen. Buitenposters kun je vinden met quotes, maar ook met mooie afbeeldingen van natuur of dieren.

Buitenposter aan de schutting, kunststof bloempotten met meerjarige planten , tafeltje van de kringloop een buitenkleed en kussens van binnen.

Accessoires

Met leuke accessoires maak je je tuin echt af. Nou hoeft dit echt niet duur te zijn. Ga bijvoorbeeld eens in huis langs je accessoires, wie weet heb je gewoon nog wat oude dingen staan die het ook buiten goed doen. Of bezoek de plaatselijke kringloop , hier vind je vaak leuke tafeltjes, rieten manden of een oude spiegel. Deze items scoor je vaak voor een prikkie en doen het vaak net zo goed als nieuwe accessoires. Kortom wees creatief! Op Pinterest vind je overigens heel veel toffe DIY items voor in de tuin.

Extra tips

  • Is jouw schutting of afscheiding niet meer mooi? Een vrij goedkope oplossing is om er een bamboe of rietmat aan te bevestigen. Wij hebben dit ook aan 1 kant in onze tuin en bevalt goed!
  • Ga voor meerjarige planten in de tuin, deze kun je 's winters overleven en kost je uiteindelijk minder dan elk jaar eenjarige planten aanschaffen. Voordelige meerjarige planten zijn bijvoorbeeld grassen of rotsplantjes.
  • Met kleurtesters van de bouwmarkt geef je oude accessoires of bloempotten weer een nieuw kleurtje.
  • Een spiegel in de tuin doet je tuin groter lijken.
  • Groene aanslag verwijder je voordelig met schoonmaakazijn.
  • Van een pallet kun je ook aan de wand een plantenhanger of kruidentuintje maken.

Related posts