Het Zeeheldenkwartier, waar het leven volop wordt gevierd

Een totaal nieuwe woonbeleving in een klassieke Haagse setting

‘Eén van de beste steden om in te wonen, ter wereld.’ Hagenaars wisten dat natuurlijk al lang. Maar nu weten we uit een internationaal onderzoek dat ook expats er zo over denken. Den Haag is de stad van zee, groene lanen en paleizen. Het is al lang niet meer die bedeesde stad van ambtenaren en diplomaten. De stad herbergt inmiddels duizenden studenten, van onder andere de Leidse Universiteit. Met name het centrum ‘bruist’. Je ziet steeds meer terrassen, leuke eetgelegenheden, volle winkelstraten.

Het Zeeheldenkwartier loopt voorop in die ontwikkeling. Deze wijk was al mooi. Maar ze is de laatste jaren ook steeds gezelliger geworden. Hier, vlakbij het chique Noordeinde en de Koninklijke Stallen, wordt nu NXT LVL gerealiseerd. Vijftien woningen van een geheel nieuw level, uniek voor deze populaire en charmante wijk.

Vijftien verschillende woningen met één gelijkenis: de verrassende locatie

NXT LVL ligt als een parel in het Zeeheldenkwartier: aanvankelijk aan het oog onttrokken. Wanneer u de intieme entree neemt bij De Ruijterstraat 36 en de straat achter u laat, wacht u een verscholen juweel in een stadsoase van rust: de voormalige Huishoudschool. NXT LVL is daardoor letterlijk en figuurlijk een schoolvoorbeeld van wat er in deze buurt gebeurt: minder werken, meer wonen en levendigheid.

De voormalige school wordt getransformeerd tot vijftien schitterende stadswoningen in een rustige enclave. Vooraan aan de linkerzijde liggen de Garden Lofts: drie ruime stadsvilla's verdeeld over twee woonlagen. Aan de rechterzijde bevinden zich zes woningen met een daktuin: de Roofgarden Townhouses. Aan de achterzijde van de school vindt u zes efficiënt ingedeelde tweelaagse woningen: de Courtyard Townhouses. De keuze is aan u.

Garden Lofts

De drie Garden Lofts van NXT LVL liggen aan de voorzijde, links van de locatie; ze vormen de imposante opmaat. En: ze waren de inspiratiebron voor de naam van het gehele project. Ze bestaan uit twee niveaus en ze tillen ook het wonen in het centrum van Den Haag naar een nieuw level. Want waar anders vindt u een stadsvilla met een immense gebruiksoppervlakte van bijvoorbeeld 400 m² in zo’n klassieke omgeving?

Overigens, met gebruiksoppervlaktes van 310 m² en 190 m² zijn ook de twee andere Garden Lofts méér dan ruim bemeten. Die gebruiksoppervlakte is bij elk van de drie woningen op een bijzondere manier ingedeeld. Hier geen klassieke indeling, maar een ruimtelijke en lichte beleving die rechtstreeks voortvloeit uit de oorspronkelijke bouwwijze: split level, veel glas, veel ruimtes die in elkaar overvloeien.

BEKIJK DE WONINGEN

Roofgarden Townhouses

Deze zes woningen staan geschakeld naast elkaar aan de voorzijde van het project, rechts van de locatie, aan de kant van de De Ruijterstraat. Ze liggen geheel beschut, geen straatgeluid dringt hier door. De woningen variëren in gebruiksoppervlakte van 96 m² tot 126 m². Deze gebruiksoppervlakte is verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Ook op minder mooie dagen heeft u veel lichtinval, dankzij de schuine glazen dakramen.

Op de tweede verdieping vindt u de verklaring voor de naam van deze Roofgarden Townhouses: een heerlijke daktuin. U geniet privé en beschut van de open ruimte. De woningen beschikken ook op de begane grond over een afsluitbaar buitenterras. Dit is bijna mediterraan wonen in hartje Den Haag.

BEKIJK DE WONINGEN

Deze zes woningen liggen gezien vanaf de De Ruijterstraat aan de achterzijde van de locatie en zijn bereikbaar via een overdekte corridor. Ze variëren in gebruiksoppervlakte van 68 m² tot 96 m². Het zijn daarmee ideale woningen voor een diverse doelgroep van alle leeftijden. Echter wonen in de stad zal voor iedereen het uitgangspunt zijn.

De woningen zijn aangenaam compact. De begane grond bestaat uit een grote ruimte voor de living en het eet- en kookgedeelte. Op de eerste verdieping liggen de slaapvertrekken en de luxe badkamer. Door hun lichtinval – hèt kenmerk van NXT LVL – ogen de woningen heerlijk ruim en open.

BEKIJK DE WONINGEN

Het Zeeheldenkwartier, waar het leven volop wordt gevierd

Op vrijdagmiddag heft men het glas op het komende weekend, op en rond het Anna Paulownaplein. Op werkdagen zit het bij restaurant de Cortenaer al vol met vroege vogels. De Piet Heinstraat is altijd weer een feest om even doorheen te wandelen, want de speciaalzaken en leuke winkels rijgen zich hier als een ketting aaneen. Iets verderop ligt het Prins Hendrikplein, waar op donderdagen marktkramen staan en waar het Zeeheldenkwartier menig festival viert.

Wonen in het Zeeheldenkwartier is wonen in één van de meest gezellige wijken van Den Haag. Hier wonen ruimdenkende mensen die enthousiast worden van verrassende cultuur, culinaire ontdekkingen en nieuwe indrukken. Een wijk waar u uw woon- en levensgenot naar een NXT LVL brengt.

Het project is inmiddels uitverkocht.

Verkoopinformatie

Frisia Makelaars, Javastraat 1a, 2585 AA Den Haag, telefoon 070 342 01 01
Wooncompany, Anna Paulownastraat 83, 2518 BC Den Haag, telefoon 070 346 87 76