Hotspots: Maastricht

Hotspots! Ik deel hier leuke adresjes en overzichtjes van mijn weekendjes weg, vakanties of een dagje uit. Waar vind je leuke hotspots, de verborgen plekjes van een stad of net dat ene heerlijke lunchcafe. 

Maastricht & Keulen

Deze keer neem ik je mee door Maastricht en Keulen. Ik was hier een paar daagjes naar toe om de steden te verkennen, maar ook omdat ik twee super leuke hotels op mijn lijstje had staan. Hier wou ik graag nog een keer naar toe. Dus we pakten de auto en gingen als eerste richting Maastricht. Ongeveer 2,5uur rijden vanaf ons huis.

Hotspots Maastricht

Maastricht, ik was er in mijn beleving nog nooit geweest, maar wat een geweldig mooie stad! Als je vanuit het noorden komt, voel je je in Maastricht echt een beetje in het Buitenland. Onzin natuurlijk want het hoort gewoon bij ons landje. Wel zo handig want dan kun je gewoon Nederlands praten. Ik ontdekte hier naast een super tof hotel, ook een aantal hotspots die ik graag hieronder met jou deel.

We verbleven in The Student Hotel Maastricht, de lobby van dit hotel is echt een waar feestje. Ballonnen, fleurige meubels, moderne materialen. Echt een hip design hotel. Een nachtje hier slapen is echt een aanrader. Het hotel is ook super fijn gelegen , naast Pathé bioscoop en Loods5. En met 10 minuutjes wandelen zit je midden in het centrum.
Als je een ontbijt kiest bij The Student hotel, ontbijt je de volgende ochtend aan de overkant bij The Commons Dit restaurant is eigenlijk net zo hip als het hotel. De roze stoeltjes trokken meteen mijn aandacht. Overigens was het ontbijt vooral Amerikaanse stijl.

Een bezoekje aan Loods5 kon ik natuurlijk niet weerstaan, aangezien deze pal tegenover ons hotel was. Ik kocht er een paar kleine items. Het gebouw alleen al is leuk om doorheen te wandelen. Overigens is Loods5 dus prima te combineren met een bezoek aan het centrum.

Lunchen deden we bij The Broth Bar, ik eet zelf glutenvrij en had op internet gelezen dat ze hier een 100% glutenvrije kaart hadden. Dat moest ik natuurlijk zien en proeven! Ik heb een heerlijke quiche gegeten en bestelde een ijskoffie. Ook als je gewoon gezond of biologisch wil eten is The Broth Bar een goede keuze. Je vind ze als je de brug overloopt vanuit het centrum.

Op de terugweg hebben we nog even een drankje gedaan bij De Brandweerkantine. Deze zag ik voorbij komen als tip van een andere influencer. Wat een leuk plekje zeg. Het is net iets buiten de stad maar het wandelingetje zeker waard. Ik bestelde een limonade en genoot vooral van het interieur. Zo’n stylish geordende bar zie je zelden!

Bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden. Hier zijn enkele dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Maastricht:

  1. De Sint-Servaasbasiliek - Dit is een van de oudste kerken van Nederland en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Maastricht.

  2. Het Vrijthof - Dit is het centrale plein van Maastricht en een populaire ontmoetingsplek voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

  3. De Helpoort - Dit is de oudste stadspoort van Nederland en een van de weinige overgebleven middeleeuwse stadspoorten in Europa.

  4. Het Bonnefantenmuseum - Dit museum heeft een indrukwekkende collectie kunst, waaronder werken van middeleeuwse meesters en hedendaagse kunstenaars.

  5. De Grotten van Sint Pieter - Deze ondergrondse gangenstelsels werden oorspronkelijk gebruikt als steengroeves, maar werden later gebruikt als schuilplaatsen tijdens oorlogen.

  6. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek - Dit is een prachtige kerk die bekend staat om zijn indrukwekkende glas-in-loodramen en beeldhouwwerken.

  7. De Boekhandel Dominicanen - Deze boekhandel is gevestigd in een voormalige kerk en is een van de mooiste boekhandels ter wereld.

  8. Het Natuurhistorisch Museum - Hier vind je een uitgebreide collectie fossielen, mineralen en opgezette dieren, evenals een speciale tentoonstelling over de Limburgse fauna en flora.

  9. De Markt - Dit is een ander belangrijk plein in Maastricht, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten op de markt of een drankje kunt drinken op een van de vele terrassen.

  10. Het Museum aan het Vrijthof - Dit museum biedt een breed scala aan tentoonstellingen, waaronder hedendaagse kunst, fotografie en design.

 

Related posts

Hotspots: Keulen

Hotspots! Ik deel hier leuke adresjes en overzichtjes van mijn weekendjes weg, vakanties of een dagje uit. Waar vind je…